Monday, March 28, 2011

Minyak kelapa dara (vco) adalah minyak paling menyihatkan di dunia !


Sebenarnya minyak kelapa yang dara iaitu minyak kelapa dara yang diproses tanpa menggunakan haba atau kimia menyimpan pelbagai khasiat yang tidak diketahui umum.

Kajian ke atas minyak kelapa dara telah dilakukan oleh pakar-pakar negara Barat sejak awal tahun 1930an lagi.




Kebanyakan kajian dilakukan keatas penduduk di Kepulauan Pasifik di mana kelapa menjadi sebahagian besar pemakanan harian. Pakar-pakar tersebut merumuskan bahawa suatu kandungan yang terdapat dalam kelapa yang dipanggil lemak tepu dapat memberi pelbagai kesan positif keatas kesihatan manusia.


Sebab itulah penduduk Kepulauan Pasifik begitu sihat dan mempunyai kadar berat badan dan ketinggian yang begitu baik. Mereka juga didapati tidak mengalami penyakit kronik seperti jantung dan kanser.


[klik untuk tumbesaran]


Antara kebaikan dan khasiat :

Mengurangkan kadar kolestrol
-ia sendiri tidak mengandungi kolestrol. Oleh itu ia adalah alternatif terbaik bagi
minyak-minyak lain yang mengandungi kandungan kolestrol yang tinggi.

Mengawal kencing manis
-pankrease lebih efisien mengeluarkan insulin sementara sel bekerja lebih cekap mengambil gula darah keperluannya.

Mengatasi masalah penyakit degeneratif dan masalah usia umur lanjut
-anti oksida semulajadi dalam minyak kelapa dara adalah penghambat pembentukan radikal bebas.

Tidak meningkatkan paras kelekitan platlet dalam darah
-mengatasi pembentukan plak pada pembuluh darah yang menjadi antara faktor punca serangan jantung.

Tubuh lebih tahan serangan penyakit
-kerana memiliki agen anti virus, anti bakteria, anti fungus dan anti protoza.

Mendapatkan kembali keanjalan dan kelembutan kulit
-ia mempercepatkan pergantian sel-sel kulit yang mati dengan sel yang baru, selain melindungi dari sinaran ultra violet.

Pertumbuhan rambut lebih baik dan kelemumur akan hilang
-sel rambut akan mendapat tenaga dan zat yang mencukupi untuk pertumbuhan manusia.

Terhindar dari gejala alahan
-minyak kelapa dara bertindak sebagai agen anti histamine.

Mengelakkan risiko sakit kanser
-minyak kelapa dara memusnahkan sebarang kehadiran organisna pathogen. Dengan itu, sel darah putih mampu bertindak secara maksima memusnahkan sel kanser, kerana ia tidak terbeban menghadapi organisna pathogen.

Keadaan berdengkur akan hilang
-kerana saluran pernafasan dan anak tekak akan kembali anjal dan elastik hasil kewujudan sel-sel baru padanya.


CATALYST dalam media massa

[klik untuk tumbesaran]


Virgin Coconut Oil (vco) sangat disyorkan untuk mereka yang mengalami :
  • masalah kulit muka : kering, berjerawat, parut, merekah, ruam dan kusam
  • selera makan terlalu tinggi atau terlalu rendah
  • kadar kolestrol yang tinggi
  • masalah kencing manis
  • cepat letih dan tiada tenaga
DAN BANYAK LAGI !

untuk order,

email zatie di n.hazatie@gmail.com
SMS - 0145232010


*SILA MOHON KEBENARAN UNTUK COPY* PLEASE CREDIT TO http://zatiecatalyst.blogspot.com

Saturday, March 26, 2011

Terima kasih !


Alhamdulillah...
setakat ni, sambutan sangat memberansangkan.
terima kasih pada yang email dan sms zatie.
zatie masih baru lagi dalam bisnes-bisnes ni.
lagipun bisnes kecil-kecilan je. jadi maaf kalau ada kekurangan.

zatie dah cuba menjawab pertanyaan/order dengan sebaik-baiknya.
zatie harap korang berpuas hati ye.

selepas stok dah sampai, zatie akan pos barang anda semua.
harap bersabar ye dan zatie mintak maaf kalau lambat sampai.

lepas ni, segala pos mengepos akan berjalan seperti lancar semula.

Terima kasih semua =)

p/s : pada yang dah bank in, email zatie details beserta gambar resit ye..



*SILA MOHON KEBENARAN UNTUK COPY* PLEASE CREDIT TO http://zatiecatalyst.blogspot.com

Friday, March 25, 2011

Cara pembayaran

Assalamualaikum.

okayy. untuk membuat pembayaran,
zatie hanya menggunakan CIMB BANK sahaja.


zatie akan bagi no akaun selepas betul-betul confirm anda mahu.

selepas dah bank in/transfer,
sila emailkan pada zatie gambar resit ea. PERLU tau.

email : n.hazatie@gmail.com

PEMBAYARAN YANG TIADA BUKTI PEMBAYARAN
TIDAK AKAN DILAYAN !


wahh, kejam nye zatie.
bukan kejamlah. zatie cuma taknak ada orang tipu.
zatie nak berurusniaga dengan orang yang jujur dan berminat sahaja.
ada paham?

okay, zatie baik. jangan takut atau malu pulak. HAHA.
jom lah order sekarang.

postage murah postage murah. huhu

nak respon yang lebih cepat?
SMS zatie - 0145232010 (celcom)
-0129666273 (maxis)

stok akan sampai minggu depan.
jadi, apa tunggu lagi! ORDER NOW!

no back out buyer please.

TRUST ME =)



*SILA MOHON KEBENARAN UNTUK COPY* PLEASE CREDIT TO http://zatiecatalyst.blogspot.com

Cara penempahan Virgin Coconut Oil (VCO)

Assalamualaikum.

macam mana nak order VCO ni?



kalau untuk respon yang lebih pantas,
boleh SMS zatie di
0145232010 (celcom)
0129666273 (maxis)

atau pun email zatie di n.hazatie@gmail.com
insyaAllah, zatie akan membalas email anda dalam masa 24 jam atau kurang.

dengan details

nama penuh :
alamat lengkap :
no tel :
jumlah pesanan :


trust me and don't be back out buyer okay =)

sebarang pertanyaan sangat dialu-alukan



*SILA MOHON KEBENARAN UNTUK COPY* PLEASE CREDIT TO http://zatiecatalyst.blogspot.com

HARGA virgin coconut oil (vco)

Assalamualaikum.

buat pengetahuan semua, zatie hanya menjual
VCO Softgel Capsule sahaja buat masa ni.
kerana zatie bukanlah berkemampuan sangat.

jadi, anda jangan risau. sebab VCO Softgel Capsule ni
sangat banyak khasiatnya. klik SINI untuk mengetahui 1001 khasiatnya.

HARGA untuk sebotol VCO
hanyalah RM39.90
*TIDAK termasuk postage

1-4 kotak :
RM6 (semenanjung)
RM9 (sabah/sarawak)

5-8 kotak :
RM10 (semenanjung)
RM12 (sabah/sarawak)

9 kotak dan ke atas :
special price. diskaun untuk mereka yang
order dalam kuantiti yang banyak :)


sebarang pertanyaan atau order VCO

email je kat n.hazatie@gmail.com
SMS pon boleh - 0145232010




*SILA MOHON KEBENARAN UNTUK COPY* PLEASE CREDIT TO http://zatiecatalyst.blogspot.com

Thursday, March 24, 2011

menjawab Persoalan tentang VCO

Assalamualaikum.

hari ni zatie akan menjawab soalan yang telah di email semalam.
Alhamdulillah, baru semalam blog ni diwujudkan sudah mendapat sambutan yang
menggalakkan. Terima kasih pada yang follow dan datang ke blog ini.
Sudi-sudi lah membaca artikel daripada zatie.

okayy. soalan ni zatie jawab sekarang.



  • berapa Harga sebotol VCO ni dan berapa lama boleh tahan?
Harga VCO sebotol ialah RM 39.90 bagi semenanjung dan RM43.90 bagi Sabah dan Sarawak.Dalam satu botol ada 60 kapsul soft gel dan boleh tahan selama sebulan.


soalan di bawah pula mungkin akan ada yang tanya.
so, zatie akan beritahu sejelas-jelasnya sekarang.

  • tak berminyak ke muka kalau sapu VCO ni?
Memang la muka akan berminyak, tetapi selepas tu anda akan rasakan
kelembutan kulit muka anda selembut kulit bayi :)

  • Kan VCO ni boleh mengurangkan berat badan, bertambah kurus ke kalau orang yang dah kurus makan VCO ni?
Tidak sama sekali. Dont worry sebab kalau metabolisme dah tinggi tetap takkan kurus lagi.
VCO ni hanya akan menaikkan metabolisme yang rendah sahaja. :)

  • HALAL ke VCO ni?
VCO by Catalyst Brand ni berasal daripada company Catalyst Nutraceutical (M) Sdn.Bhd di Malaysia & it based from nature. 100% bumiputera dan tak perlu ragu-ragu.



  • Bagaimana cara pengambilan/pemakanan VCO ni?
Boleh digunakan dengan 2 cara. 2 dalam 1 la ni.
Makan atau sapu di muka.

- 2 kali (2 biji kapsul setiap hari) boleh dimakan sebelum/selepas makan.
- Juga boleh diambil 2 biji kapsul sekaligu.
- Seelok-eloknya diambil bersama air suam atau air kosong.

  • Lelaki boleh makan jugak ke?
of course yes ! Lelaki memang boleh makan jugak. Digalakkan sangat-sangat. huhu

  • VCO ni sesuai untuk semua peringkat umur ke?
yup! budak-budak, orang tua, remaja semua boleh makan dan digalakkan.

nak tanya apa-apa lagi?
email je kat zatie.

n.hazatie@gmail.com

Terima kasih atas sokongan anda :)



*SILA MOHON KEBENARAN UNTUK COPY* PLEASE CREDIT TO http://zatiecatalyst.blogspot.com

Wednesday, March 23, 2011

Testimoni 1

Assalamualaikum.

entry ini serba sedikit perubahan yang berlaku pada diri zatie.
walaupun sedikit, tapi sudah menaikkan keyakinan diri pada zatie.
Actually, sudah seminggu zatie menggunakan produk VCO ini.
sebab sebab zatie mengambil VCO adalah untuk

  • menghilangkan jerawat dan parut di muka
  • mengurangkan senggugut
  • lebih bertenaga
  • mengelakan sebarang penyakit kanser
dan banyak lagi sebabnya.

dan setelah seminggu zatie menggunakannya,
sudah nampak kesan positif.

Dulu, tak sampai sejam muka dah berminyak dan jerawat pon makin banyak keluar. tapi sekarang muka zatie dah tak mudah berminyak dan jerawat pun sikit je keluar.

Masa mula mula zatie guna VCO ni iaitu pada Selesa minggu lepas, zatie agak terkejut sebab jerawat makin banyak keluar. lepas 3 hari tu, jerawat makit susut. rupa-rupanya berlaku proses penyahtoksikan. ooooo, baru zatie tahu. mula mula agak gelabah jugak dan takut tapi dengan keyakinan yang ada pada diri ini (cewaahhh), zatie percaya ia akan memberi kesan yang positif.Alhamdulillah, parut pun makin pudar dan jerawat pun semakin berkurangan.

zatie pun sudah kurang senggugut. dulu teruk sangat. sakit yang teramat sakit. tapi,Alhamdulillah. selepas makan VCO, takde lagi dah terguling-guling atau meniarap.huhu

mungkin ada di luar sana yang masih ragu ragu tentang VCO.
entry yang akan datang nanti, zatie akan tunjuk kesan terhadap muka zatie.
insyaAllah, kalau kita berniat dengan sempurna, semuanya akan dimakbulkan.

so, ada apa-apa pertanyaan tentang VCO?
email lah kepada zatie di n.hazatie@gmail.com

pssssst : stok akan sampai dalam masa yang terdekat ni.
jadi, order lah sekarang!

kalau mendapat sambutan yang menggalakan,
zatie akan terus menjalankan bisnes ni. InsyaAllah.

*SILA MOHON KEBENARAN UNTUK COPY* PLEASE CREDIT TO http://zatiecatalyst.blogspot.com

Apa itu VCO?

Apa itu VCO?

VCO ialah Virgin Coconut Oil iaitu minyak kelapa dara.
Minyak kelapa dara adalah minyak kelapa yg diproses tanpa penggunaan haba atau kimia di mana struktur asal dalamnya dapat dikekalkan seasli-aslinya. Pakar-pakar merumuskan bahawa suatu kandungan yang terdapat dalam kelapa yang dipanggil lemak tepu dapat memberi pelbagai kesan positif ke atas kesihatan manusia, sebab itulah penduduk kepulauan pasifik begitu sihat dan mempunyai kadar berat badan dan ketinggian yang baik. Mereka juga didapati tidak mengalami sebarang penyakit kronik sperti jantung dan kanser.

VCO ni boleh diambil melalui 2 cara iaitu makan atau sapu.
kalau anda mengalami masalah jerawat dan parut pada kulit muka, boleh sapu minyak kelapa dara ni dengan mencucuk jarum yang tajam pada kapsul vco dan sapu seperti biasa di muka. kalau nak makan pun boleh jugak. ia akan membantu proses penyahtoksikan dalam badan.

Kebaikan dan khasiat VCO ?

Untuk kecantikan luaran, VCO sangat berkesan untuk
  • membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
  • menghasilkan tenaga segera
  • jika disapu, ia membantu mengurangkan infeksi (kuman pada sesuatu penyakit) dan mencegah garis-garis halus
  • mencantik, menghaluskan dan menganjalkan kulit muka dan seluruh badan
  • menghilangkan jerawat, jeragat dan parut pada kulit muka dan seluruh badan.
  • kulit muka tidak akan berminyak lagi
  • lenguh-lenguh dan sakit seluruh badan dapat dihilangkan.
  • anda akan kelihatan lebih bertenaga dan bersemangat walaupun seharian bekerja
Untuk kesihatan dalaman, VCO amat baik untuk
  • meningkatkan daya tahan fizikal dan mental
  • melindungi tubuh daripada risiko kanser, penyakit jantung, tekanan darah tinggi, penyakit ginjal (buah pinggang), hati dan lain-lain penyakit
  • gigi yang kuat dan melindungi serangan osteoporosis (ketimbulan tulang, biasanya orang tua)
  • memperbaiki kandungan asid dalam rahim dan bertindak sebagai agen pelincir (wanita)
  • mengatasi masalah monopos (wanita)
  • mencegah dan membunuh virus keputihan, serta mengurangkan senggugut (wanita)
  • menambahkan tenaga dalaman lelaki dan wanita (kelamin)
  • membantu sistem penghadaman dan pencernaan
  • membantu penyerapan vitamin-vitamin dan asid amino
  • membantu kesuburan wanita (hamil)
untuk pengetahuan anda, VCO boleh diambil oleh semua jantina. sama ada lelaki atau perempuan.


*SILA MOHON KEBENARAN UNTUK COPY* PLEASE CREDIT TO http://zatiecatalyst.blogspot.com

sedikit info tentang VCO

untuk mengetahui harga sebotol VCO

VCO SOFTGEL CAPSULE
RM 39.90 (semenanjung malaysia)
RM 43.90 (sabah & sarawak)

vco sangat berkesan untuk sesiapa yang ada masalah seperti di bawah :

jerawat dan kulit muka berminyak
kitaran haid yang tak teratur
selera makan yg terlalu tinggi
letih dan kurang energy
masalah kencing manis

stretchmarks & tona kulit yg kusam

dan banyak lagi..

credit to kak eazy

untuk maklumat lebih lanjut,
email di
n.hazatie@gmail.com

atau

SMS di
0145232010-zatie



*SILA MOHON KEBENARAN UNTUK COPY* PLEASE CREDIT TO http://zatiecatalyst.blogspot.com

alhamdulillah. blog baru dibuka!

Assalamualaikum.

dengan ucapan BISMILAHIRROHMANNIRAHIM...
tepat jam 3.30 pm, saya atau lebih dikenali sebagai ezzat di blog
http://nurezzattie.blogspot.com telah melancarkan blog baru
yang diberi nama Zatie Catalyst !

why why why nama blog macam tu?
kerana saya akan membuat bisnes terbaru tentang produk yang
sedang hangat di pasaran iaitu Virgin Coconut Oil by Catalyst (VCO)!

diharapkan bisnes ini mendapat response yang positif dan menggalakkan.
aminnn.



*SILA MOHON KEBENARAN UNTUK COPY* PLEASE CREDIT TO http://zatiecatalyst.blogspot.com

Sila isi borang order di sini. DALAM MASA 24 JAM KAMI AKAN REPLY.

FULL NAME :
EMAIL ADDRESS *DOUBLE CHECK*
H/P NO :
STATUS : REGULAR CUSTOMER
NEW CUSTOMER
AGEN/DEALER
MINI STOKIS
STOKIS
FULL HOME/OFFICE/COLLEGE ADDRESS *POSCODE*
TABITA SKINCARE : TRIAL PACK A STANDARD : RM110
TRIAL PACK B PREMIUM : RM150
REGULAR PACK : RM260
EXCLUSIVE PACK : RM290
SELECT ORDER HOT PRODUCT 2014 : AURAWHITE GLUTACOLLAGEN : RM120
K COLLY SWEET 17 : RM120
PERLA COFFEE : RM59.90
PERLA CHOC MILK : RM65.90
MIRACLE SLIMMING COFFEE : RM100
DOUBLE STEMCELL : 4 KOTAK RM335
EMILAY WHITENING : RM30
EMILAY COLLAGEN : RM30
EMILAY BREAST : RM30
FIGURE UP : RM30
ROYAL SLIM LISHUO MAGIC : RM110
RADIGLOW SKINFINITI : RM180
HAIR ROSE PERFUME : RM25
SKINCERITY MASKER ROLL ON : RM200
BELVYA MAGIC SCRUB : RM85
SELECT ORDER CATALYST PRODUCT : VCO SOFTGEL CAPSULE : RM39.90(SM)/RM43.90(SS)
VCO PURE OIL : RM39.90(SM)/RM43.90(SS)
CATALYST COLLAGEN : RM59.90(SM)/RM 65.90(SS)
CATALYST FIBRE DRINK : RM59.90(SM)/RM65.90(SS)
CATALYST MIND STAR : RM59.90(SM)/RM 65.90(SS)
CATALYST HAIR TREATMENT : RM39.90(SM)/RM 43.90(SS)
CATALYST HAIR REVITALIZER : RM39.90(SM)/RM 43.90(SS)
CATALYST MEXOREA : RM40.00(SM)/RM45.00(SS)
CATALYST FEMME VITA : RM45.00(SM)/RM49.00(SS)
CATALYST MEN VITA : RM45.00(SM)/RM49.00(SS)
CATALYST AMBIENCE : RM259
CATALYST CUR:V : RM259
SELECT ORDER SNE PRODUCT : SNE BEUTSKIN ESSENCE : RM250 / MEMBER RM210
SNE CAPSULE : RM220 / MEMBER RM198
SNE SLIMMERZ CAPSULES: RM350 / MEMBER RM295
SNE EXCEL TEA : RM90 / MEMBER RM75
SNE ARTERDARDY : RM230 / MEMBER RM199
SNE REBOND ESSENCE : RM242 / MEMBER RM198
SNE WIS-D ESSENCE : RM220 / MEMBER RM189
SNE SEABUCK ACTIV : RM90 / MEMBER RM75
SNE VITAL + ESSENCE : RM220 / RM180
SELECT ORDER PINKISH BEAUTY PRODUCT : PINKISH BEAUTY GOLDEN COLLAGEN GEL : RM59.90
PINKISH BEAUTY GLUTA COLLAGEN GEL : RM45.90
PINKISH BEAUTY GLUTA COLLAGEN SOAP : RM35.00
PINKISH BEAUTY BB ROYAL GEL : RM39.90
PINKISH BEAUTY GLUTA AMAZING LOTION : RM52.90
PINKISH BEAUTY DEODORANT ROLL-ON WHITENING : RM30.00
PINKISH BEAUTY FEMININE WASH GEL : RM30.00
SELECT ORDER VITAMIN PRODUCT : VITAMIN E SOFTGEL NOREFAL : RM130/100 BIJI
VITAMIN C 1000MG : RM60/100 CAPSULE
SELECT ORDER FELINNA BEAUTY PRODUCT : FELINNA INCHLOSS LOTION : RM50
FELINNA PMCVC CAPSULE : RM70
SELECT ORDER MAIXARA PRODUCT : MAIXARA C-SENTIAL : RM80
MAIXARA SLIM LOOK LOTION : RM50
MAIXARA WHITE ESSENTIAL : RM80
MAIXARA MIRACLE ESSENCE : RM80
SELECT ORDER MAKE UP PRODUCT : TONY TINT : PINK - RM20(SM) , RM30(SS)
TONY TINT : RED - RM20(SM) , RM30(SS)
BEDAK ARAB RUSSET/50GRAM : RM60
BEDAK ARAB RUSSET/25GRAM : RM40
BEDAK TANAKA 40 GRAM : RM15
SUPRA KRYOLAN FOUNDATION/10 GRAM : RM40
EYE MASK COLLAGEN : 1 PCS RM2
SHISEIDO BLACK MASK : 1 PCS RM2
FINAL ORDER *REQUIRED*
PAYMENT :
SETTLE PAYMENT WITHIN : NOW
24 HOURS
48 HOURS
OTHER QUESTION *NO REQUIRED*

Put a website form like this on your site.